ďťż

Wysokie obroty zaraz po odpaleniu silnika HDi

Wysokie obroty zaraz po odpaleniu silnika HDi





- 09.11.2008 - 16:00
Koledzy mam problem z peugeotem.....

Niemam pojęcia co sie mogło stać....

A o to opis awari: Gdy odpalam auto wchodzi mi odrazu na wysokie obroty 60-70 tys i tak zostaje non stop.

proszę o pomoc i instrukcje lub porady co to sie stało moim osobistym zdanie chodzi tu pewnie o elektronike...

Czekam na odpowiedz.... P.s Dzieki za kartke za wycieraczką Przydała sie






alex - 09.11.2008 - 16:07

Koledzy mam problem z peugeotem.....

Niemam pojęcia co sie mogło stać....

A o to opis awari: Gdy odpalam auto wchodzi mi odrazu na wysokie obroty 60-70 tys i tak zostaje non stop.

proszę o pomoc i instrukcje lub porady co to sie stało moim osobistym zdanie chodzi tu pewnie o elektronike...

Czekam na odpowiedz.... P.s Dzieki za kartke za wycieraczką Przydała sie


Witam nowego kolegę

Temat został zmieniony i przeniesiony do właściwego działu - jak nazwiesz kolejny AWARIA - to sądzę że nikt tego nie będzie czytał

wracając do Twojego problemu
- czy były jakieś objawy zanim to się stało ?




Chojrak - 09.11.2008 - 16:10

Koledzy mam problem z peugeotem.....

Niemam pojęcia co sie mogło stać....

A o to opis awari: Gdy odpalam auto wchodzi mi odrazu na wysokie obroty 60-70 tys i tak zostaje non stop.

proszę o pomoc i instrukcje lub porady co to sie stało moim osobistym zdanie chodzi tu pewnie o elektronike...

Czekam na odpowiedz.... P.s Dzieki za kartke za wycieraczką Przydała sie

mniemam ze chodzi ci o 6-7tys a nie 60-70 bo tego silnik by raczej nie wytrzymal :P




- 09.11.2008 - 16:13
sorki nie kolego niebyło zadychy objawów poprostu






alex - 09.11.2008 - 16:15
a potencjometr od gazu czasem Ci się nie zablokował ?




chrisos - 09.11.2008 - 16:16
Kolego otwórz maskę i poruszaj linka gazu czy swobodnie się rusza i spróbuj odpalić.




- 09.11.2008 - 16:16
nie no wsszystko chodzi linka jest ok




chrisos - 09.11.2008 - 16:32
Proponuje podłączenie pod kompa.




Andre32 - 20.07.2009 - 19:56
Witam,
podłączam się pod temat, mnie też się dziś coś takiego stało. Wszystko było ok jak wracałem do domu z pracy, autko zgasiłem, po 15 minutach znów musiałem jechać, odpalam auto, a tu obroty wchodzą od razu na 2.500 do 3000 i utrzymują się. Pogrzabałem przy potencjometrze, poruszałem linką i wróciło do normy tylko, że teraz pali mnie się CHECK ENGINE. Jak myślicie koledzy, jechać na kompa czy poczekać aż samo zniknie?